Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten alueella viime viikolla yhteensä 431 koronatartuntaa – Sairaalahoidossa kuitenkin vain vähän ihmisiä

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 431 koronavirustartuntaa. Useiden kymmenien tartuntojen päivävauhdille ei vielä näy laskua.

– Tartuntoja saaneiden kontaktien määrät olivat kyllä vähentyneet aiemmista viikoista ja jäljitys vielä toimii, mikä on hyvä asia ja hillitsee epidemian laajenemista, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä arvioi.

Essoten alueen korkea rokotuskattavuus kantaa nyt hedelmää, sillä sairaalahoidossa on viime viikkojen aikana ollut vain korkeintaan kolme koronatautia sairastavaa kerrallaan.

– Nyt alkanut viikko on siinä mielessä erilainen, että viime viikko oli vielä lomaviikko. Altistuneiden määrä viime viikolla oli toista tuhatta, joten jatkotartuntoja voi vielä tulla reilusti, Seppälä ennakoi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Essotelta lausuntoa alueen koronavirustilanteesta mahdollisia uusia rajoitustoimia varten. Valtioneuvoston perjantaisiin linjauksiin liittyen Essote ei ole vielä saanut ohjauskirjettä ministeriöstä.

Joulun ja loppiaisen välisenä aikana koronarokotuksiin ohjattiin paljon resursseja. Kolmannen rokoteannoksen on saanut Essoten alueella jo yli 46 prosenttia koko alueen väestöstä. Kolmansien annosten rokotustahti on alueen väestömäärään suhteutettuna valtakunnan kärkivauhtia. Rokote antaa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan.

– Viime viikolla jaoimme lähes seitsemän tuhatta kolmosrokoteannosta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Pieksämäellä järjestetään walk in -rokotustilaisuudet tiistaina 11. tammikuuta kello 10–16 ja 12. tammikuuta kello 10–15 Veturitorilla.