Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä tällä viikolla 53 tartuntaa – Ylilääkärin mukaan testiin pääsee nopealla aikataululla

Pieksämäen ja koko Etelä-Savon koronatilanne on huonontunut merkittävästi joulun ja uuden vuoden jälkeen. Pieksämäellä on tällä viikolla todettu jo yhteensä 53 tartuntaa. Maanantaina tartuntoja todettiin 27, keskiviikkona 13 ja perjantaina 13.

Koko Essoten alueella noustiin ennätyslukemiin 280 viikkotartunnalla.

– Valtakunnan suuntauksen mukana ollaan menty huonompaan suuntaan joulun jälkeen. Tapauksia on nyt tullut useita päivässä. Ihan jokaisen tartunnan alkulähdettä ei pystytä sanomaan, toteaa Pieksämäen johtava ylilääkäri Harri Makkonen.

Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä puolestaan muistuttaa, että väestö altistuu tällä hetkellä niin laajasti, ettei julkisia altistumispaikkoja kannata enää edes listata.

– Vain 20 prosenttia altistumispaikoista ehditään jäljityksessä listaamaan, joten tämä aiheuttaisi väärää turvallisuuden tunnetta. Tämä 20 prosenttia tarkoittaa satoja paikkoja, joten listaus voi mennä aika sekavaksi, hän selventää.

– Jos epidemiaa ja jäljitystä saadaan paremmin hallintaan niin toki listaus palautetaan

Arvioisin, että melko hyvin pääsee kyllä testiin samana tai seuraavana päivänä.

Harri Makkonen

Ylilääkäri Makkosen mukaan Pieksämäellä testiin pääsee varsin nopeasti.

– Arvioisin, että melko hyvin pääsee kyllä testiin samana tai seuraavana päivänä.

Pieksämäen kaupunki järjestää lauantaina ylimääräisen testauspäivän kello 10–12 välisenä aikana.

Makkonen muistuttaa, että positiivisen kotitestin jälkeen tulee hakeutua viralliseen testiin.

– Omaehtoisessa karanteenissa tulisi pysytellä negatiiviseen viralliseen testiin saakka. Jos virallinen on positiivinen, joutuu viralliseen eristykseen. Positiivisen kotitestin perusteella ei määrätä koskaan viralliseen eristykseen tai karanteeniin.