Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riskiryhmiin kuuluvia lapsia rokotetaan – 5–11-vuotiaiden rokotusajanvarauksessa on alkuun tarjolla aikoja vain rajoitetusti

Pieksämäellä on aloitettu riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset. Lasten rokotuksia järjestetään pääterveysaseman neuvolassa.

5–6-vuotiaille lapsille tulee varata aika neuvolasta vain puhelimitse numerosta 015 788 4280 ja 7–11-vuotiaille kouluterveydenhoitajilta puhelimitse tai palvelunumerosta 015 788 4430.

Aikoja on tarjolla alkuun rajoitetusti.

Pieksämäen kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että mikäli molemmat vanhemmat eivät pääse paikalle rokotuksen aikana, tulee vanhempien täyttää ja tuoda rokotukseen mukanaan suostumuslomake. Lomakkeen voi tulostaa Pieksämäen kaupungin sivuilta.

5–11-vuotiaiden riskiryhmälistaus poikkeaa jonkin verran yli 12-vuotiaiden riskiryhmälistauksesta. Lapsen riski saada vakava koronavirustauti on pieni.

On kuitenkin lapsia, joiden sairaus tai tila voi lisätä vaikean koronataudin riskiä. Koronainfektio voi toisaalta pahentaa perussairauden oireita. Hoitava erikoislääkäri osaa parhaiten arvioida, kuuluuko lapsi riskiryhmään.

5−11-vuotiaiden lasten vaikean koronataudin riskiä voivat lisätä esimerkiksi elinsiirto tai kantasolusiirto, voimakas immunosuppressiivinen eli puolustuskykyä heikentävä hoito, synnynnäinen tai sairaudesta johtuva immuunipuutos, harvinaissairaudet, krooniset keuhkosairaudet, sydänsairaudet, krooninen munuaissairaus, Downin oireyhtymä, astma, joka vaatii päivittäistä lääkitystä. ja tyypin 1 ja 2 diabetes.

Pieksämäen kaupungin tiedotteessa muistutetaan myös, että lisätietoja voi kysyä neuvolasta tai omalta kouluterveydenhoitajalta mieluiten Wilman kautta.