Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä perjantaina viisi uutta koronavirustartuntaa – 33 henkilöä on asetettu karanteeniin

Pieksämäellä todettiin uudenvuoden aattona viisi uutta koronavirustartuntaa, joista 33 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Aluehallintoviraston uudet rajoituspäätökset astuivat voimaan perjantaina uudenvuoden aattona. Niiden mukaan yli 50 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä 20.1.2022 saakka. Alle 50 henkilön yleisötilaisuuksissa täytyy olla edellytykset turvaväleille ja osallistujille tulee olla määriteltynä oma istumapaikka (nimikoitu tai numeroitu).

Urheilu- sekä ryhmäharrastustoimintaan käytettävät sisätilat ovat suljettuna 13.1.2022 asti. Näitä tiloja ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Päätöksellä ei ole vaikutusta lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan tai ammattiurheiluun. Kuntosaleja ei kuitenkaan suljeta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi Pieksämäellä sitä, että uimahalli on yleisöltä suljettuna, mutta kuntosali käytettävissä.

Kaikissa yleisissä tiloissa tulee edelleen järjestää edellytykset turvavälien pitämiseen, jos tilaa käyttää sisällä yli 10 henkilöä tai ulkona yli 50 henkilöä. Turvavälirajoitus on voimassa 26.1.2022 saakka.

Pieksämäellä on avattu sunnuntaille ylimääräinen mahdollisuus käydä koronavirustesteissä.