Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä rajussa kasvussa joulun aikana Essoten alueella – maanantaista keskiviikoon on löytynyt 123 uutta tartuntaa

Essoten alueella on todettu tällä viikolla maanantaista keskiviikkoon jo 123 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on ylittänyt kolmen päivän aikana koko viime viikon tartuntamäärän (112 tartuntaa).

– Hyvä, että ihmiset ovat käyneet ahkerasti koronatesteissä heti joulun jälkeen, sillä nyt tartunnat leviävät todella herkästi ja kovaa vauhtia. Yksistään tiistaina kirjattiin 56 tartuntaa ja se asettaa kovaa painetta tartunnanjäljitykseemme, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

– Valitettavasti myös henkilöstömme tartuntamäärät ovat lisääntyneet nopeasti ja tämä vaikuttaa merkittävästi toimintakykyymme. Joudumme valitettavasti nopeastikin perumaan ja siirtelemään varattuja aikoja, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä jatkaa.

Viiveellä saatavista koronanäytteiden sekvensointituloksista on löytynyt viruksen omikron-muunnosta, mutta myös aiempaa delta-muunnosta. Tartuntoja on tullut todella herkästi.

– Uuden vuoden vietossa kannattaa nyt todella tarkasti miettiä, miten isoissa porukoissa oleillaan. Yhtään oireisena en suosittelisi tapaamaan ketään oman perheen ulkopuolelta. Tartunnat ovat levinneet hyvin herkästi ilmateitse, Gärdström jatkaa.

Rokotussuojasta huolehtiminen on nyt viisasta, jotta mahdollisesta koronatartunnasta ei aiheutuisi vakavaa tautia. Essoten koronarokotuksissa levätään ainoastaan lauantaina uudenvuodenpäivänä.