Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Digitalisaatio on mahdollistaja

Tulevan Etelä-Savon hyvinvointialueen visio on olla asiakaslähtöinen, rohkea ja digitaalinen – nämä ovat palvelustrategian kehittämistyön kulmakiviä. Etelä-Savon maakunnassa pitkät välimatkat ja palveluiden saatavuus ovat haaste. Lähipalvelujen rinnalle joudutaan tuomaan tehokkaita digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla tarvittava apu on nopeasti saatavilla.

Tilastokeskuksen mukaan 81 prosenttia kotitalouksista käyttää matkapuhelinta ja käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Ihmiset ovat tottuneet hoitamaan asioitaan matkapuhelimella ajasta ja paikasta riippumatta. Kehitettävää on silti: Matkapuhelinverkkojen kuuluvuuden ja tietoliikenneyhteyksien parantaminen erityisesti haja-asutusalueella, tietojärjestelmien yhteensovittaminen, itsepalvelun helpottaminen, tietoturvallisuuden ja tietosuojan varmistaminen sekä asiakkaiden neuvonta ja ohjaus.

Maakuntaliiton tehtäviin kuluu edesauttaa maakunnan kasvun ja elinvoiman kehittämistä vahvalla edunvalvonnalla. Aluekehitysrahastojen avulla tuetaan yritysten tutkimus- ja innovaatiovalmiuksia kuten kehittyneiden teknologioiden käyttöönottoa, digitalisaatiota sekä kasvun ja kilpailukyvyn parantamista. Maakuntaohjelman yhtenä tavoitteena on hyvä fyysinen ja digitaalinen saavutettavuus. Maakunnan älykkään erikoistumisen strategiassa digitalisaation ja innovaatioiden levittäminen ovat yhtenä keskeisenä tavoitteena. Tämä myös koskee koko hyvinvointialaa, julkisesta yksityiseen toimijaan.

Hyvinvointialueen omassa digitalisaation kehittämistyössä on otettava mukaan mm. maakunnan yksityiset sote -toimijat, jotta digitaaliset palveluketjut toimivat tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti, siis siellä missä asiakas on.

Olen toiminut työelämässä yli 30 vuoden ajan eri tehtävissä joko asiantuntijana tai johtajana. Tietotekniikan hyödyntäminen on ollut aina työni keskiössä. Olen viimeisen 1,5 vuoden aikana opiskellut kahdessa eri ammattikorkeakoulussa 60 op projektijohtamista, kyberturvaa, tekoälyä ja data-analytiikkaa - niitä asioita, jotka ovat hyvinvointialueemme kehittämisen pohjana. Näitä taitoja tarvitaan myös aluevaltuustossa.

aluevaaliehdokas (kesk.)

Maakuntahallituksen puheenjohtaja

Tietotekniikka-alan insinööri, opettaja ja kyberturvakouluttaja