Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Itä-Suomen avi arvioi koronarajoitusten jatkamista ja kiristämistä tilojen käytössä – päätöksiä odotettavissa aikaisintaan torstaina

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin tilojen käyttöön liittyvien rajoitusten jatkamisesta. Myös korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltäminen kokonaan leviämisalueen tunnusmerkit täyttävillä alueilla on arvioinnissa. Mahdollisia päätöksiä aluehallintovirasto tekee aikaisintaan torstaina 30. joulukuuta ja päätökset tulisivat voimaan aikaisintaan uuden vuoden aattona perjantaina 31. joulukuuta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksillään 17.12. ja 21.12.2021 velvoittanut toimijoita järjestämään asiakastilojen käytön Etelä-Savossa (Essote) ja Pohjois-Savossa siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätökset ovat voimassa kuluvan vuoden loppuun saakka.

Aluehallintovirasto harkitsee nyt näiden tartuntatautilain 58 d § mukaisten päätösten jatkamista Essoten ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella myös vuodenvaihteen jälkeen. Samalla aluehallintovirasto harkitsee vastaavien rajoitusten asettamista tilojen käyttöön myös Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon alueilla.

Sen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essotelta sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä asiantuntija-arvioita tähän päivään kello 12 mennessä. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sotelta sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterilta vastaavaa arviota on pyydetty huomiseen keskiviikkoon kello 9 mennessä.

– Epidemiatilanteen heikennyttyä edelleen tulemme pyytämään korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltämisen harkintaa varten pikaisella aikataululla toimialueemme leviämisalueen tunnusmerkit täyttäviltä sairaanhoitopiireiltä asiantuntija-arvioita myös näiden lisätoimenpiteiden tarpeellisuudesta, aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo.

Korkean riskin tilaisuuksia ja tiloja ovat THL:n arviointitaulukon mukaan esimerkiksi baarit ja yökerhot sekä yhteislaulutilaisuudet. Samaan sarjaan kuuluvat sisätiloissa järjestettävät massakonsertit ja sisätiloissa olevat urheilukatsomot silloin kun istumapaikkoja ei ole määritelty.

Kohtalaisen riskin tilanteita ovat esimerkiksi messut, kuorolaulutoiminta sekä ulkona olevat urheilukatsomot ja massakonsertit, kun istumapaikkoja ei ole määritelty.

Juttua päivitetty 13.35 THL:n arviointitaulukon tiedoilla.