Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä joulun aikana kolme uutta koronatartuntaa – koronanyrkin suositus on, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi

Joulun aikana Pieksämäellä todettiin kolme uutta koronatartuntaa ja kuusi henkilöä asetettiin karanteeniin. Paikkakunnalle oli järjestetty sunnuntaille koronanäytteenottoa, mutta testeissä kävi kuitenkin vähän ihmisiä. Koko Essoten alueella todettiin viime viikolla todettiin alueella yhteensä 112 uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu laajasti alueen eri kunnissa.

–Tilanne on edelleen muuttunut huolestuttavaan suuntaan, monet tartuntaketjuista ovat lähtöisin pääkaupunkiseudulta ja levinneet hyvin herkästi paikallisesti. Tilanne ja annettu kansallinen hätäjarrumekanismin ohjeistus ohjaavat lisärajoitusten ja suositusten käyttöönottoon, koordinaatioryhmän puheenjohtaja Santeri Seppälä kertoo.

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaarioryhmä piti kokouksen maanantaina 27. joulukuuta heikentyvän alueellisen epidemiatilanteen johdosta. Koordinaatioryhmä suosittelee, että koko alueella ei järjestettäisi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia. Samoin koronanyrkki suosittelee keskeyttämään aikuisten korkean riskin ryhmäharrastustoiminnan.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä näki myös välttämättömäksi alueen epidemiologisen tilanteen ja kansallisesti käyttöön otetun hätäjarrumekanismin ohjauksen myötä että aluehallintovirasto aloittaa arvioimaan lisätoimien käynnistämistä Etelä-Savon aluetta koskien. Näitä lisätoimia voivat olla yleisötilaisuuksien rajoitusten kiristäminen, korkean ja kohtalaisen riskin tapahtumien kokonaan kieltäminen ja myös tartuntatautilain mukaisesti korkeimman riskin tilojen sulkeminen.

Koordinaatioryhmä esittää myös että liikenne- ja viestintävirasto tekee tartuntatautilain mukaisen päätöksen matkustajamäärän väliaikaiseksi rajoittamiseksi.