Aluevaalien ehdokasnumerot on vahvistettu

Etelä-Savon aluevaalilautakunta on tänään torstaina 23. joulukuuta vahvistanut ensi tammikuussa pidettävien aluevaalien ehdokasasettelun. Varsinainen vaalipäivä on kuukauden kuluttua 23. tammikuuta 2022.

Aluevaalilautakunta on järjestänyt puolueet ehdokaslistojen yhdistelmään 20.12.2021 pitämässään kokouksessa arvottuun järjestykseen. Vaalilain mukaisesti viimeiseksi oikealle ehdokaslistojen yhdistelmään merkitään valitsijayhdistyksen ehdokas. Ehdokkaiden järjestys puolueen listalla määräytyy puolueiden esittämien ehdokaslistojen mukaisesti.

Aluevaalien toimittaminen tästä eteenpäin on nyt kuntien tehtävänä. Aluevaalilautakunta kokoontuu 26.1.2022 vahvistamaan aluevaalien tuloksen. Aluevaalien ääntenlaskenta tapahtuu kunnissa sekä ennakkoäänten että vaalipäivänä annettujen äänten osalta. Aluevaalilautakunnan tehtävänä on vahvistaa tulos. Jos äänimäärät tai vertausluvut ovat yhtä suuret, niiden keskinäinen järjestys ratkaistaan arpomalla.

Kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistavat äänimäärät 26.1.2022 viimeistään kello 18 alkavassa kokouksessaan. Äänimäärät ilmoitetaan aluevaalilautakunnalle vaalitietojärjestelmän kautta.

Vaalien ennakkoäänestysaika on kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut