Koko maahan on luvassa valkea joulu – sää lauhtuu aatonaattona

Luvassa on Etelä-Suomea myöten todennäköisesti valkea joulu. Aatonaattona torstaina ajokeli on huono koko maassa lumisateen ja pöllyävän lumen takia. Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona 22. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan aatonaattona eli torstaina 23. joulukuuta sää lauhtuu lounaassa nollan tuntumaan, ja lähes koko maassa sataa 1‒5 senttimetriä lunta. Menoliikenteen kannalta aatonaattona on yleisesti huonoin ajokeli.

Jouluaattona tuuli alkaa vähitellen kääntyä pohjoisen puolelle, sää alkaa kylmetä ja muuttuu poutaisemmaksi. Pohjoisvirtaus tuo kuitenkin mereltä ajoittain sakeitakin lumikuuroja varsinkin Pohjanmaan seudulle, missä pöllyävä lumi voi heikentää ajokeliä myös jouluaattona.

– Jouluaatto on todennäköisesti valkoinen koko maassa, mutta etelä- ja länsirannikolla lunta on hyvin vähän. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä sää on kylmää koko maassa ja paikoin tulee lumikuuroja, meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta ennustaa.

Jouluaaton ja joulupäivän lämpötila vaihtelee maan länsiosassa -5:n ja -15 asteen välillä, muualla lämpötila on -10:n ja -20 asteen välillä. Pilvipeitteen rakoillessa jopa -25 asteen lukemat ovat mahdollisia. Tapaninpäivänä on odotettavissa yhä kylmempää: pakkanen kiristyy myös maan länsiosassa -15 asteen tienoille, maan itä- ja pohjoisosassa -25 asteen tienoille. Tuuli lisää pakkasen purevuutta monin paikoin.

Kylmä säätyyppi näyttää jatkuvan myös välipäivinä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut