Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä viikonloppuna yksi uusi tartunta – Tautia on edelleen liikkeellä paljon

Pieksämäellä todettiin viikonloppuna yksi uusi koronatartunta jo karanteenissa olleella henkilöllä. Tartunnasta ei siis ole julkisia altistumispaikkoja.

Koko Essoten alueella todettiin viime viikon aikana 94 koronatartuntaa.

– Tämä on suurin viikoittainen tartuntamäärämme koko koronapandemian aikana. Tänään voimaan astuvat aluehallintoviraston uudet rajoitukset tulevat todella tarpeeseen, kontakteja täytyy saada nyt vähennettyä leviämisen pysäyttämiseksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Tautia liikkuu todella paljon ja tartunnan voi saada hyvinkin helposti.

– Joulun aikaan sukulaisia ja ystäviä tulee tavata vain terveenä. Kotitesteillä voi ja kannattaa testata mahdollista tartuntaa ennen kuin tapaa oman perheen ulkopuolisia henkilöitä. Sosiaalisia kontakteja suositellaan nyt vähennettäväksi, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Käsihygieniasta kannattaa pitää erityisen hyvää huolta ja huolehtia turvaväleistä sekä maskin käytöstä. Koronatestiin on hyvä mennä vähäisistäkin oireista ja varsinkin, jos on altistunut tai kotitesti näyttää positiivisen tuloksen. Koronatestin ajanvaraustiedot löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.

Tänään voimaan tulleet Itä-Suomen Aluehallintoviraston päätökset rajoittavat kokoontumiset 50:een henkilöön Essoten alueella. Samalla tuli voimaan myös asiakas- ja yleisötilojen kontaktien estämisen järjestämisvelvoite.

THL puolestaan julkisti uudet koronarokotuksia koskevat suositukset. Päivityksen mukaan rokotusväli on lyhentynyt viidestä kuukaudesta voimakkaasti immuunipuutteisilla kolmannen annoksen kohdalla. Heille kolmatta rokotetta suositellaan otettavaksi kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

60 vuotta täyttäneille kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Pieksämäellä rokotusten aikatauluista tiedotetaan myöhemmin. Lyhyempi rokotusväli ei siis tule vielä voimaan Pieksämäellä, vaan aikataulusta tiedotetaan myöhemmin kaupungin nettisivuilla.

Juttua muokattu kello 16.55: Lisätty loppuun tarkennus Pieksämäen tilanteesta lyhyemmällä rokotusvälillä annettavista rokotuksista.