Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä on keskiviikon jälkeen todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen sairastunut oli jo karanteenissa ja toisesta on määrätty karanteeniin 22 henkilöä ja 33 on altistunut. Kaikki altistuneet on tavoitettu.

Tauti liikkuu nyt aktiivisesti sekä rokotettujen että rokottamattomien keskuudessa. Oireet voivat olla erittäin lieviä, joten omaa oloaan kannattaa tarkkailla huolellisesti ja hakeutua testiin heti, jos yhtään oireilee. Ohjeet testiajan varaamiseen löytyvät www.pieksamaki.fi/korona.

– Tartuntojen hallitsemiseksi jokaisen tulee nyt huolehtia huolellisesta käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä sekä välttää turhia kontakteja oman perheen ulkopuolisiin ihmisiin, Pieksämäen kaupungin koronatiedotteessa todetaan.

Essote on pyytänyt Aluehallintovirastoa tekemään lisää päätöksiä rajoituksiin liittyen, samoin rajoituspäätöksiä odotetaan myös ravintolapalveluihin. Matkailu- ja ravintola-alan MaRa ry suosittelee ravintoloita ottamaan koronapassin käyttöön tiloissaan.

Voimassa on Sosiaali- ja terveysministeriön laaja etätyösuositus koronaviruksen leviämisalueilla ja etätyötä suositellaankin tehtäväksi, jos se työn luonteen vuoksi on mahdollista.

Itä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee kokoontumisrajoitusten tiukentamista Essoten alueella vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi. Päätös uusista rajoituksista tulee aikaisintaan perjantaina 17. joulukuuta siten, että se voimaan aikaisintaan ensi viikon alkupuolella.