Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat ottavat koronapassin käyttöön perjantaina

Koronapassin käyttö osana koronavirusepidemian hoitoa on laajentunut ja sen käyttöönottoa suositellaan terveysviranomaisten toimesta. Osuuskauppa Suur-Savo ottaa ravintoloissaan koko toimialueellaan koronapassin käyttöön ensi perjantaista 17. joulukuuta kello 15 alkaen.

Koronapassia ei kuitenkaan vaadita seuraavissa ravintoloissa: Cafe Stella, Mikkelin Prisman ravintolamaailma, Greeneri, Kulma Coffee Shop, Cafe Mertala ja Presso Prisma Savonlinna. Koronapassia ei myöskään edellytetä hotelliin majoittuessa eikä ravintoloissa aamiaisaikoina.

Koronapassin edellytyksenä on saatu täysi rokotesarja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatestitu-los tai todistus enintään 6 kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Koronapassitodistus tulee esittää puhelimen näytöltä tai paperisena versiona. Koronapassitodistuksen voi tallentaa puhelimeen Omakan-nasta: www.kanta.fi/omakanta. Koronapassi tarkistetaan QR-koodista sovelluksen avulla. Passi ei näytä muita terveystietoja. Koronapassin tarkistuksen yhteydessä tarkistetaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti tai henkilökortti.

Sosiaali- ja terveysviranomaisten mukaan Koronapassia voi edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Jos aikuinen ei voi lääketieteellisistä syistä ottaa koronarokotetta, hänellä on oikeus saada tarvitsemansa koronatestitulos maksutta julkisesta terveydenhuollosta. Jos aikuinen itse päättää, ettei ota rokotetta ja käy sen sijaan testissä, hänen on käytävä koronatestissä omalla kustannuksellaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut