Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä seitsemän uutta tartuntaa viikonloppuna

Pieksämäellä todettiin viikonlopun aikana seitsemän uutta koronatartuntaa. Kuusi sairastuneista oli jo asetettu karanteeniin. Uusia karanteeneja määrättiin näistä tartunnoista 11. Julkisia altistumispaikkoja ei tiettävästi ole.

Tartuntojen määrä on Essoten alueella ollut viime viikolla suurin koko syksyn aikana, mikä kertoo sen, että tauti liikkuu ja tarttuu hyvin helposti.

– Tilanne on hyvin huolestuttava. Terveydenhuollon kantokyky arveluttaa, kun huomioi lähestyvän joulun ja alkamassa olevan RS-virusepidemian, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan kaikkien kontaktien välttäminen on nyt viisasta. Myös koronarokotettujen tulee huomioida terveysturvallisuus, eli kasvomaskin käyttö sisätiloissa, turvavälien ylläpitäminen ja hygieniasta huolehtiminen.

– Näyttää siltä, että myös uusi omikron-variantti voi olla Suomessakin jo leviämässä huomattavan nopeasti. Siksi kontaktien välttämiselle on jälleen uusia perusteita, Seppälä jatkaa.