Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten koronatilanne pahenee yhä – Viime viikolla 74 tartuntaa

Essoten koronatilanne ei näytä laantumisen merkkejä. Essote tiedottaa, että viime viikolla todettiin jälleen tämän syksyn suurin määrä koronatartuntoja. Viime viikolla tartuntoja löytyi yhteensä 74, mikä on kuusi enemmän kuin edeltäneellä viikolla. Suurin osa tartunnoista löytyi Mikkelistä ja Pieksämäeltä, eikä tartuntalähde ole kaikissa tapauksissa selvillä.

– Tilanne on hyvin huolestuttava. Terveydenhuollon kantokyky arveluttaa, kun huomioi lähestyvän joulun ja alkamassa olevan RS-virusepidemian, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan kaikkien kontaktien välttäminen on nyt viisasta. Myös koronarokotettujen tulee huomioida terveysturvallisuus, eli kasvomaskin käyttö sisätiloissa, turvavälien ylläpitäminen ja hygieniasta huolehtiminen.

– Näyttää siltä, että myös uusi omikron-variantti voi olla Suomessakin jo leviämässä huomattavan nopeasti. Siksi kontaktien välttämiselle on jälleen uusia perusteita, Seppälä jatkaa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston Essoten alueelle asettama kokoontumisrajoitus astui voimaan tänään. Rajoitus koskee yli sadan henkilön yleisötilaisuuksia. Rajoitteen vaihtoehtona on tapahtuman järjestäjän edellytys koronatodistuksen, eli niin kutsutun koronapassin esittämiselle ja henkilöllisyyden todistamiselle tilaisuuteen osallistumiseksi.

Koronatodistuksen voi esittää tai tulostaa Omakanta-palvelusta osoitteessa www.kanta.fi

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 14. joulukuuta arvioimaan alueen koronatilannetta ja mahdollisesti tarvittavia toimia.

Terveydenhuollon kantokyky arveluttaa, kun huomioi lähestyvän joulun ja alkamassa olevan RS-virusepidemian.