Korona: | Seurakunta ja Poleeni eivät ota ainakaan vielä koronapassia käyttöön – Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia järjestetään lisää

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Essoten kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata henkilöä ja joissa on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista. Määräys astui voimaan maanantaina 13. joulukuuta ja kestää maanantaihin 27. joulukuuta saakka.

Pieksämäen seurakunnan kirkkoherra Matti Pehkonen kertoo, että koronapassia ei toistaiseksi oteta käyttöön seurakunnan tilaisuuksissa.

– Ensinnäkään sitä ei voi soveltaa seurakunnan jumalanpalveluksissa, koska jumalanpalvelukset ja toimitukset ovat lakisääteisiä ja kaikille avoimia. Yhteislaulutilaisuuksissa sitä voisi soveltaa, mutta päätimme pitää kirkon ovet auki kaikille. Tässä ajattelimme ennen kaikkea niitä seurakuntalaisia, joilla ei esteetöntä pääsyä Omakantaan.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on lisätty AVIn määräys huomioon ottaen.

– AVIn määräys koskee yhteislaulutilaisuuksia eli niissä on sadan hengen osallistujarajoitus ja tuota määräystä noudatamme. Lisäsimme yhteislaulutilaisuuksien määrää tuntuvasti, että mahdollisimman moni voisi turvallisesti osallistua. Pelkästään ensi sunnuntaina 19. joulukuuta järjestetään yhteensä kuusi kauneimmat joululaulut -tilaisuutta. Tilaisuuksia on yhtä aikaa niin Vanhassa kuin Uudessa kirkossa. Mukaan otetaan 100 henkeä per tilaisuus saapumisjärjestyksessä, Pehkonen kertoo.

Jumalanpalveluksiin, hartauksiin ja konsertteihin otetaan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kolmasosa kirkon tai kappelin istumapaikkojen määrästä.

– Muissa seurakunnan tilaisuuksissa noudatamme AVIn määräystä riittävistä istumapaikkojen etäisyyksistä.

Seurakunnan tilaisuuksissa ei edellytetä osallistujilta koronapassia, mutta tilaisuuksissa tulee huolehtia käsihygieniasta, huomioida turvavälit, käyttää maskia ja tulla paikalle vain terveenä.

Pehkonen on huomannut, että koronatilanne on jo näkynyt osallistujamäärissä.

– Selvästikin väki varoo ja osallistujamäärät ovat olleet aikaisempia vuosia pienempiä.

– Uudet rajoitukset ovat vaikuttaneet seurakunnan toimintaa siis siten, että tarjontaa on lisätty. Seurakunnan tehtävä on luoda ihmisille toivoa ja yhteyttä sekä estää yksinäisyyttä ja sille työlle etenkin joulun alla on valtava tarve.

Kulttuurikeskus Poleenin tilaisuuksissa huolehditaan niin ikään korona-ajan turvallisuusohjeista, eikä koronapassia oteta ainakaan toistaiseksi käyttöön.

– Suosittelemme yleisöllemme kasvomaskin käyttöä. Käsidesiä on tarjolla teatterin yleisissä tiloissa. Huomioithan myös turvavälit muihin asiakkaisiin, Poleenin tiedotteessa todetaan.

Juttua päivitetty kello 14.40 kirkkoherra Matti Pehkosen kommenteilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut