Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | Aluehallintoviraston määräykset aikaisintaan perjantaina – Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittaminen arvioitavana

avItä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella. Mahdolliset päätökset Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee aikaisintaan huomenna perjantaina, ja päätökset tulisivat voimaan ensi viikolla.

Korona-tilanteen huononemisen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta tartuntatautilain 58 §:n nojalla alueilla, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus ylittää 100 / 100 000 asukasta.

Arviointia varten Itä-Suomen aluehallintovirasto on 9. joulukuuta saanut Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä asiantuntija-arvion tartuntatautilain 58 §:n mukaiselle päätökselle asetettujen edellytysten täyttymisestä ja Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee asiaa parhaillaan.

Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.