Korona: | Essoten alueella tällä viikolla jo 29 tartuntaa – AVI:n määräyksiä alueelle odotetaan lähiaikoina

Etelä-Savon alueella on todettu tällä viikolla keskiviikkoon mennessä jo 29 koronavirustartuntaa. Tahti on viime viikon tasolla, jolloin päädyttiin 68:aan viikkotartuntaan.

– Essoten henkilöstöäkin on sairastunut ja karanteenissa, joten henkilöstötilanteemme on nyt hyvin haastava. Kiireisen hoidon turvaamiseksi ja hankalan koronatilanteen hoitamiseksi joudumme sulkemaan Anttolan hyvinvointiaseman, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Anttolan hyvinvointiaseman ja laboratorion palvelut suljetaan neljäksi viikoksi ensi viikon alusta 13. joulukuuta. Sulku kestää 9. tammikuuta asti. Poikkeuksena ovat koronarokotuspäivät, kuten keskiviikko 15.joulukuuta., muuta palvelua Anttolasta ei ole saatavilla sulun aikana, myös laboratorio on kiinni.

Asiakkaisiin, joilla on varattuna vastaanottoaika Anttolaan sulun ajalle, ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä aikojen siirtämiseksi tammikuulle. Kiireiset tapaukset hoidetaan Mikkelissä.

– Tilanteen jatkuessa näin haastavana ei ole poissuljettua, ettemmekö joutuisi tekemään palvelutuotantoomme myös muita muutoksia, Seppälä varoittaa.

Pieksämäen Lehden tietojen mukaan Itä-Suomen Aluehallintoviraston Essoten alueelle asettamia rajoituksia ja tietoa koronapassin käyttöönotosta odotetaan mahdollisesti jo tänään. Essoten niin sanottu koronanyrkki kokousti tiistaina ja esitti aluehallintovirastolle, että alueella otettaisiin käyttöön samat rajoitukset kuin Pohjois-Savossa maanantaina. Pohjois-Savossa on asetettu kokoontumisrajoitukset yli 100 henkilön yleisötilaisuuksiin. Koronapassi mahdollistaa kuitenkin tilaisuuksien järjestämisen.

Tilanteen jatkuessa näin haastavana ei ole poissuljettua, ettemmekö joutuisi tekemään palvelutuotantoomme myös muita muutoksia

Itä-Suomen aluehallintovirasto otti alkuviikosta jo kantaa alueen ravintoloiden koronapassin käyttöönottoon. Passi voitaisiin jo halutessa ottaa käyttöön alueella.

– Tämähän olisi erittäin toivottavaa, että ravintoloitsijat ottaisivat oma-aloitteisesti koronapassin käyttöön. Sehän lisäisi asiakasturvallisuutta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoi alkuviikosta.