Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | Tartuntamäärät kasvussa Etelä-Savossa – Koronanyrkki esittää kokoontumisrajoituksia

Koronavirustartuntojen määrä on kasvussa Etelä-Savossa, tiedottaa Essote. Viime viikolla alueella todettiin 68 tartuntaa. Se on tämän syksyn suurin viikkolukema, peräti 26 enemmän kuin edeltäneellä viikolla.

– Tartunnat ovat kasvaneet rajusti. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme henkilöä, joista yksi tehohoidossa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokousti tiistaina tuoreimpien koronalukujen merkeissä. Niin kutsuttu koronanyrkki tulkitsi, että Etelä-Savossa eivät vielä täyty kaikki koronaepidemian leviämisalueen kriteerit.

Koronanyrkki päätti esittää Itä-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa Etelä-Savossa samansisältöisenä kuin Pohjois-Savossa 6. joulukuuta käyttöönotettu rajoitus. Rajoitus on annettu ajalle 6.12–27.12 ja se koskee Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikkia sellaisia sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu yli sata henkilöä.

Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

Essoten koronapandemian työryhmä asetti tiistaina Essoten sisäisen rajoituksen kokoontumisille koskien henkilöstöä ja luottamushenkilöitä. Lähtökohtaisesti kokoukset tulee järjestää etäyhteyksin. Välttämättömissä läsnäolokokouksissa voi olla enintään 10 osallistujaa.

– Pyrimme näin turvaamaan omaa toimintakykyämme. Suosittelemme kaikkia alueen toimijoita harkitsemaan vastaavantyyppisiä kokoontumisrajoituksia myös omassa toiminnassaan, Seppälä tähdentää.

Koronanyrkki keskusteli kokouksessaan myös ravintoloitsijoiden mahdollisuudesta ottaa koronapassi käyttöön. Itä-Suomen aluehallintovirasto otti kantaa, että alueen ravintolat voivat halutessaan ottaa passin käyttöönsä.

– Tämähän olisi erittäin toivottavaa, että ravintoloitsijat ottaisivat oma-aloitteisesti koronapassin käyttöön. Sehän lisäisi asiakasturvallisuutta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.