Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä kahdeksan uutta koronatartuntaa – tartunnat ovat päiväkoti Sylvin Sylin ja Harjun halin henkilökuntaan kuuluvilla sekä heidän lapsillaan

Itsenäisyyspäiväviikonlopun aikana on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Tartunnat liittyvät viime viikolla todettuihin tartuntoihin. Tartunnat on todettu päiväkoti Sylvin Sylin ja Harjun Halin henkilökuntaan kuuluvilla henkilöillä sekä heidän lapsillaan. Tartunnoista on määrätty karanteeniin yli 50 henkilöä. Julkisia altistumispaikkoja ei näistä tartunnoista ole. Pieksämäellä on tällä hetkellä asetettu karanteeniin noin sata henkilöä.

Pieksämäen koronatilanne voi suuresta karanteeniin asetettujen määrästä johtuen kääntyä todella huonoksi nopeasti.

– Lähestyvä joulu ja lomat ovat otollista aikaa viruksen leviämiselle, joten nyt on ehdottoman tärkeää, että karanteeneja noudatetaan ja testiin hakeudutaan pienistäkin oireista. Flunssan oireista kannattaa jäädä omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutua testiin. Flunssaoireisena ei pidä liikkua oman kodin ulkopuolisten ihmisten joukossa tai mennä työpaikalle, Pieksämäen kaupungin koronatiedotteessa todetaan.

Käsien pesu sekä käsidesin käyttö auttavat ehkäisemään tartuntoja ja maskin käyttöä suositellaan vahvasti, mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu.

Juttua päivitetty kello 15.50 tartuntojen ja karanteeniin asetettujen määrän osalta.