Korona: | Pieksämäellä kaksi uutta tartuntaa – Julkisia altistumispaikkoja listattu

Pieksämäellä on torstain ja perjantain aikana todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Tartuntojen alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella. Torstaina todetusta tartunnasta karanteeniin määrättiin neljä henkilöä, joista tänään todettiin uusi koronatartunta. Tänään todetusta tartunnasta karanteeniin määrättiin 25 ihmistä.

Julkisia altistumisia on voinut tapahtua lauantain 27. marraskuuta kello 11.20-12.10 Päivä paloasemalla tapahtumassa, sunnuntaina 28. marraskuuta kello 20-20.20 Naarajärven Salessa ja maanantaina 29. marraskuuta kello 13-13.45 Citymarket Pieksämäessä.

Tartunnat leviävät nyt erityisesti rokottamattomien keskuudessa ja tautia on paljon liikkeellä ympäristökunnissa.

– Tällä viikolla useassa tartunnassa lähde on valitettavasti jäänyt epäselväksi. Se kertoo siitä, että tautia on nyt paljon liikkeellä ja erityinen varovaisuus on tarpeen, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo Essoten tilanteesta. Pieksämäellä tartunnat on saatu hyvin jäljitettyä ja altistuneet on tavoitettu.

Tällä viikolla ei tullut voimaan uusia rajoituksia tai suosituksia, mutta Essoten alueella on voimassa vahva maski- ja koronatestisuositus. Testiin tulee hakeutua pienistäkin oireista ja varsinkin, jos on tieto altistumisesta. Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu ensi viikon tiistaina arvioimaan tilannetta ja mahdollisia toimenpiteitä.

Nyt on ehdottoman tärkeää huolehtia käsihygieniasta sekä maskin käytöstä tilanteissa, joissa ei voida välttää lähikontaktia oman perheen ulkopuolisiin ihmisiin. Toivottavaa on, että nämä asiat huomioidaan myös näin pikkujoulujen aikaan ja Itsenäisyyspäivän juhlinnassa.

Koronatestiin tulee hakeutua herkästi jo pienistäkin oireista. Näin saamme mahdollisimman nopeasti tartunnat todettua ja estettyä laajojen altistumisketjujen syntymisen. Ohjeet koronatestiin hakeutumisesta ja julkisista altistumispaikoista löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut