Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Oman kaupungin tarjonta kunniaan

Joulusesonki on nyt startannut toden teolla. Runsaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan aiheuttanut Black Friday -kampanja liikutti ihmisiä ahkerasti. Myös verkkokauppojen myynti on vilkastunut, ja postilla riittää kiirettä.

Joulua aletaan valmistella suomalaiskodeissa hyvissä ajoin. Tämäkin jakaa toki mielipiteitä etenkin niin sanottu jouluhössötys. Itse suon mielelläni jokaiselle oman tavan valmistautua jouluun, olipa se sitten aikaisin tai juuri ennen aattoa.

Talvista maisemaa piristävät jo monen kodin edustalle, ikkunoihin ja ovien ympärille asetellut erilaiset sesonkivalot ja paperiset valotähdet sekä kyntteliköt.

Pieksämäen kivijalkaliikkeet ovat hyvässä maineessa ulkopaikkakuntia myöten. Hyvässä maineessa nimenomaan lämpimän ja ystävällisen asiakaspalvelun suhteen. Toki valikoimaakin löytyy perus kodintarvikkeista erikoisempiinkin tuotteisiin saakka.

Pieksämäen kohdalla kuulee usein sanottavan, että täältä löytyy kaikkea. Ja jos ei juuri sillä hetkellä löydy, se tilataan. Olen itsekin ollut tilanteessa, jossa mielessäni on ollut tuote, jota ei kaupasta löytynyt. Myyjä kuitenkin ilmoitti välittömästi, että kyseinen tavara voidaan vaivattomasti tilata, ja se saapuisikin todella nopeasti.

Joulushoppailusta saa tehtyä näin ollen varsin vaivattoman, kun ei tarvitse lähteä omaa kaupunkia kauemmas.

Näin voi tukea oman paikkakunnan yrittäjiä ja turvata työpaikkojen säilyminen.

Eikä kannatta unohtaa kyliäkään. Esimerkiksi Jäppilästä löytyy useita yrityksiä, joista löytyy mieluisaa pukinkontintäytettä.

Niille, jotka haluavat suoriutua joululahjaostoksista mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, on tarjolla paljon erilaisia lahjakortteja oman kaupungin liikkeisiin. Tällöin lahjan saaja voi itse valita, mihin ja milloin lahjakorttinsa käyttää.

Koronan kurittama Suomi painiskelee edelleen vaikeissa olosuhteissa. Yrittäjille korona on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen runsaasti päänvaivaa. Tämän hetken korona-tilanne on jälleen huolestuttava, joten nyt olisi entistä fiksumpaa hoitaa jouluostokset omalla paikkakunnalla. Näin voi tukea oman paikkakunnan yrittäjiä ja turvata työpaikkojen säilyminen.

Pieksämäen kauppaliikkeissä panostetaan viihtyvyyteen ympäri vuoden, mutta erityisen ihastuttavalta kauppaliikkeet näyttävät näin joulun alla. Eivätkä vain näyteikkunat ulkoapäin, vaan myös sisätiloissa voi jo nyt aistia todellista joulun tunnelmaa.

Ostosreissun yhteydessä kannattaa nyt myös osallistua Kaunein näyteikkuna -kilpailuun ja palkinnon arvontaan, joka jatkuu vielä 19. joulukuuta saakka 16:ssa liikkeessä.

Pieksämäellä ei myöskään ole unohdettu perinteisiä joulukeräyksiä, joiden tuotto tai lahjat ohjataan vähävaraisille. Tämä perinne on äärettömän tärkeä säilyttää tulevinakin vuosina, sillä vähävaraisten perheiden määrä ei tästä ainakaan tule vähenemään.

Monelle vähävaraiselle joulukeräyksistä saatu apu tuo valtavan suuren merkityksen joulun odotukseen.

Pieksämäellä on parhaillaan menossa useitakin keräyksiä, joihin osallistuminen on helppoa vaikkapa ostosreissun yhteydessä.

Lahjoituksen tekeminen tuottaa lahjan myös erittäin hyvän mielen, ja moni vanhempi haluaa opettaa perinteen myös lapsilleen.