Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä todettu yksi uusi koronatartunta

Pieksämäellä on alkuviikolla todettu yksi uusi koronatartunta, jonka alkuperä on Esedulla viime viikolla todetusta tartunnasta ja sairastunut oli asetettu karanteeniin. Tartunnasta ei tullut uusia karanteeneja eikä julkisia altistumispaikkoja ole.

Koronatauti liikkuu nyt aktiivisesti ja tarttuu helposti, kun ihmiset liikkuvat paikkakunnalta toiselle. Pieksämäellä tilanne on edelleen hyvin rauhallinen, mutta muualla Essoten alueella tartuntoja on runsaasti joka viikko.

Liikkeellä on myös tavallista kausiflunssaa sekä influenssaa, joten oireiden erottaminen voi olla hankalaa. Koronatestiin kannattaa hakeutua pienissäkin oireissa. Ohjeet testiin hakeutumisesta löytyvät osoitteesta https://www.pieksamaki.fi/korona/.

Alueella on voimassa vahva maskisuositus aina kun riittävää etäisyyttä oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin ei voida pitää. Huolellinen käsihygienia auttaa torjumaan kaikkia tarttuvia tauteja, joten siitä kannattaa huolehtia erityisen hyvin.