Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Influenssa: | Ensimmäiset influenssatapaukset todettu Etelä-Savossa – Rokotteita on vielä jäljellä

Etelä-Savossa on todettu ensimmäiset influenssatapaukset. Influenssakaudesta odotetaan vaikeampaa kuin vuosi sitten ja lisäksi liikkeellä on muitakin virussairauksia verrattain paljon.

– Tilanne on näkynyt päivystyksessämme, erityisesti lapsilla on nyt runsaasti hengitystietulehdusoireita. Kausi-influenssan lisäksi liikkeellä on RS-virusta, rinovirusta, bocavirusta ja parainfluenssavirusta, ylilääkäri Hans Gärdström kertoo.

Virukset aiheuttavat eri asteisia hengitystieinfektioita ja kuumetta. Kausi-influenssan oireet voivat olla kovemmat ja pitkäkestoisemmat. Influenssan jälkitaudit ovat myös mahdollisia. RS-virus voi aiheuttaa sairaalahoitoa vaativan taudinkuvan imeväisikäisillä, pikkulapsilla ja ikäihmisillä.

– Kausi-influenssaa vastaan voi rokottautua, ja suosittelen sitä ainakin kaikille niille, jotka kuuluvat maksuttoman influenssarokotteen kohderyhmiin. Vielä ehtii, sillä meillä on rokotteita vielä jäljellä, Gärdström muistuttaa.

Essoten neuvolat rokottavat alle 7-vuotiaita, joille on saatavilla myös nenäsumutteena annettavaa influenssarokotetta. Toinen iso kohderyhmä on yli 65-vuotiaat. Myös raskaana olevat, sairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmies- tai asepalveluksen aloittavat ja sote-huollon henkilöstö ovat maksuttoman influenssarokotteen piirissä.

Essoten perusterveydenhuollon alueella on tänä syksynä annettu jo noin 21 tuhatta influenssarokotetta. Määrä ylitti juuri viime vuonna annettujen rokotteiden määrän.

– Viime vuonnahan influenssarokote loppui meiltä hieman kesken. Nyt saatavilla oleva määrä on hieman suurempi. Kiitos kaikille, jotka ovat influenssarokotteensa jo hakeneet, Gärdström kiittelee.