Päivi Koukonen vasemmistoliiton Pieksämäen kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi

Vasemmistoliiton Pieksämäen kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Päivi Koukonen, joka jatkaa myös taloudenhoitajana. Risto Mykkänen valittiin varapuheenjohtajaksi ja kunnallisjärjestön sihteerinä jatkaa Esa Annala. Valinnat tehtiin yhdistyksen syyskokouksessa.

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto vahvisti omassa syyspiirikokouksessaan 6.11. 2021 ensimmäiset aluevaaliehdokkaat. Pieksämäeltä ehdokkaiksi vahvistettiin Risto Mykkänen ja Esa Annala.

Pieksämäen Vasemmisto on huolissaan kuntalaisten äänestysinnokkuudesta, sillä nämä ovat kuntavaalien jälkeen toiseksi tärkeimmät vaalit. Valtio on budjetoinut Etelä-Savon hyvinvointialueelle vain hieman yli 600 miljoonaa vaikka todelliset kulut ovat lähes 620 miljoonaa. Tämä tarkoittaa kovia paineita palveluiden leikkaamiselle ja keskittämiselle tai lisäkuluja kunnille. Jos pieksämäkeläiset eivät innostu uurnille, päätökset tehdään kokonaan muualla, muiden toimesta. Pieksämäelle jää vain muiden tekemien päätösten toteuttaminen.

Ensimmäinen aluevaltuusto päättää ihan kaikista sotepalveluista ja niiden muodoista, sillä hyvinvointialuetta ei ole olemassa ennen kuin aluevaltuusto sellaisen rakentaa. Pieksämäen Vasemmistoliitto on sitoutunut pitämään kiinni lähipalveluista ja varmistamaan, että soteuudistuksessa pieninkään ei jää uudistuksen jalkoihin. Pieksämäen Vasemmistolle on myös tärkeää, että kuntalaisille ei synny uudistuksessa lisäkuluja vaan valtio pitää huolen siitä, että palveluihin on varaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut