Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä on todettu tällä viikolla kaksi uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä oli kuluvan viikon tiistaina todettu kaksi uutta koronatartuntaa, tartuntojen alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella. Pieksämäen kaupungin tiedotteen mukaan koronavirukselle on voinut altistua Pieksämäellä Moilas myymälä-kahvilassa 15. - 18.11. aamiaisen ja lounaan aikaan (tarkkaa aikaa ei tiedossa), K-Market Neilikassa 22. - 23.11. (tarkkaa aikaa ei tiedossa) sekä Pieksämäen Prismassa 16.11. noin kello 14.00 – 14.30 välisenä aikana.

Mahdollisesti altistuneita henkilöitä kehotetaan jäämään omaehtoiseen karanteeniin sekä hakeutumaan koronatestiin vähäisissäkin oireissa. Testiin tulisi hakeutua, vaikka olisi saanut kokonaisen koronarokotesarjan. Pieksämäellä koronatestiajan voi varata sähköisesti.

Koronatartuntamäärät ovat olleet korkealla jo kolme viikkoa Essoten alueella. Tartunnat jylläävät nyt nuoremmissa ikäryhmissä.

– Rokottamattomien ja rokotettujen taudinkuva on erilainen. Rokottamattomilla taudinkuva on voimakkaampi. Nyt influenssakaudenkin alkaessa olisi tärkeää, että kaikki maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat hakisivat influenssarokotteen ja huolehtisivat koronarokotteiden annoksistaan, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen vahvasti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu. Huolellinen käsihygienia on tehokas keino estää virusten leviämistä.