Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella viime viikolla 41 koronatartuntaa – määrä yli tuplaantui syyslomien jälkeen

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana peräti 41 koronavirustartuntaa. Tämä on syksyn suurin viikkokohtainen määrä.

– Oli jokseenkin odotettua, että tauti lähtee liikkeelle syyslomakauden jälkeen. Harmillista on se, että monessa tapauksessa tautia oli podettu jo useampi päivä ennen koronatestiin hakeutumista, mikä aiheutti liian paljon altistumisia, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Viime viikolla syyslomien jälkeen testimäärät lähtivät jälleen kasvuun. Oireisena tulee nyt hakeutua herkästi koronatestiin, myös koronarokotettujen.

Essotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa koronan vuoksi kolme henkilöä.

– Altistuneiden määrä yksistään viime viikon aikana kipusi pitkälle päälle 200 henkilön. Koululaisilla todetut koronatapaukset nostavat altistuneiden määrää aina voimakkaasti. Myös Essoten yksiköissä on sattunut altistumisia, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Koulualtistumisia on sattunut Mikkelissä Launialan, Lyseon, Lähemäen, Moision, Otavan, Rantakylän ja Tuppuralan kouluissa sekä Mäntyharjun yhtenäiskoulussa. Essoten tartuntatautitiimi on kontaktoinut koulualtistumiset henkilökohtaisesti.

– Parin viime viikon aikana koronarokotusten ensimmäisiä annoksia on otettu taas selkeästi enemmän, noin pari sataa henkilöä viikossa. Kannustamme edelleen vahvasti koronarokotteen ottamiseen, Gärdström jatkaa.

Essote jatkaa koronatilanteen hoitoa tehostetulla henkilöstömäärällä, mikä aiheuttaa viiveitä muissa palveluissa. Varattuja hoito- ja vastaanottoaikoja on jouduttu siirtämään.