Koira söi ulkoilupolun tuntumaan jätettyjä lääkkeillä tehostettuja lihanpaloja – tapauksesta on tehty rikosilmoitus poliisille

Vangasniemen alueelle oli jätetty lääkkeillä tehostettuja lihapaloja ulkoilupolun välittömään läheisyyteen. Kuvituskuva Jari Asikainen
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Pieksämäellä Vangasniemen alueelle oli jätetty lääkkeillä tehostettuja lihapaloja ulkoilupolun välittömään läheisyyteen. Alueella ulkoillaan paljon koirien kanssa että ilman.

Viime viikolla ainakin yksi koira pääsi syömään osan lihoista, jonka johdosta se toimitettiin kiireellä Pieksämäen Eläinklinikalle vatsan tyhjennykseen. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja loput lihat on poliisin hallussa.

– Kaikille luonnossa liikkujille toivotaan nyt valppautta, jotta tämänkaltaisilta tilanteilta vältyttäisiin. Söipä tämänkaltaiset syötit koira, luonnon eläin tai kuka tahansa, on se julma tapa aiheuttaa aiheetonta kärsimystä eläimelle tai riistää siltä henki. Kyseinen koira selvisi tapahtumasta pikaisen hoitoon pääsyn ansiosta, koiran omistaja kertoo.

Kommentoi