Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Kolmannen koronarokotuksen rokottaminen laajenee – Aikatauluista tiedotetaan myöhemmin

THL antoi tänään kunnille ohjeistuksen, että kolmansia koronarokotteita annetaan samoille riskiryhmille kuin ensimmäistä ja toista rokotetta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kolmanteen koronarokotteeseen ovat oikeutettuja lyhyellä aikavälillä (3–5 viikkoa) ensimmäisen ja toisen rokotteen saaneet, immuunipuutteiset, yli 60-vuotiaat sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat alle 60-vuotiaat. Riskiryhmät ovat samat kuin ensimmäisessä rokotteessa. Lisäksi rokotetaan laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat.

Toisesta rokotteesta tulee olla kulunut kuusi kuukautta tai immuunipuutteesta kärsivällä kaksi kuukautta. Lisäksi toinen rokoteannos annetaan henkilöille, jotka ovat sairastaneet varmistetun koronataudin ja saaneet yhden rokotteen. Tässäkin noudatetaan kuuden kuukauden väliä, eli kuusi kuukautta tulee olla kulunut joko sairastetusta koronataudista tai ensimmäisestä rokotteesta.

Pieksämäellä tämä vaatii kaupungin tiedotteen mukaan taas kovia ponnisteluja, etenkin kun samaan aikaan osuu vielä influenssarokotuksetkin. Kolmansia rokotteita aletaan tässä laajuudessaan pistää heti kun saadaan varmuus saapuvista rokotemääristä ja rokotukset järjestettyä. Pieksämäen kaupunki tiedottaa asiasta lisää mahdollisimman pian, tiedotteessa todetaan.

Ensi viikon tiistaina järjestettävä walk in -rokotustapahtuma järjestetään aiemmin tiedotetun mukaan. Näin laajaan väestön rokottamiseen ei siihen mennessä ehditä valmistautua.