Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä on todettu viikonlopun aikana yksi uusi koronatartunta – Ensi torstaina Walk in -rokotustapahtuma Veturitorilla

Pieksämäellä on todettu kuluneen viikonlopun aikana yksi uusi koronatartunta. Tartunnan alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella ja karanteeniin on asetettu viisi henkilöä. Julkisia altistumispaikkoja ei ole tiedossa.

Tulevana torstaina järjestetään Veturitorilla Walk in -rokotustapahtuma kello 12.00-17.30 välisenä aikana. Kaikki kello 17.30 mennessä saapuneet saavat rokotteen ilman ajanvarausta.

Rokotustapahtumassa kohderyhmänä ovat kaikki yli 12-vuotiaat, jotka eivät ole vielä saaneet koronarokotusta sekä toisen rokotteen aikaistajat, joilla ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Kolmannen rokotuksen voi tulla hakemaan vakavasti immuunipuutteiset henkilöt ja ne henkilöt, joille kaksi rokoteannosta on annettu lyhyellä (3 - 5 viikkoa) aikavälillä. Kolmannen rokotteen riskiryhmät ovat eri kuin ensimmäisellä ja toisella rokotteella. Kolmanteen rokotteeseen oikeutetut voi tarkistaa THL:n listauksesta Kolmas koronarokoteannos.

Tapahtumassa voidaan laittaa myös kausi-influenssarokote koronarokotteen yhteydessä riskiryhmiin kuuluville. Laajemmasta rokottamisesta kausi-influenssaa vastaan tiedotetaan myöhemmin.