Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä ei uusia koronavirustartuntoja – myös eristykset ovat päättymässä

Pieksämäellä ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa viimeisen viikon aikana. Sairastuneiden osalta eristykset ovat päättyneet tai päättymässä, ja myös näihin tartuntoihin liittyneet karanteenit ovat päättyneet.

Essoten alueella tautia on edelleen liikkeellä, vaikka tartunnat ovatkin vähentyneet. Myös koronatestausmäärät ovat vähentyneet, joten se voi osaltaan selittää vähentyneitä tartuntoja.

Rokotekattavuudessa lähestytään jo 80 prosentin rajapyykkiä. Ensimmäisen rokoteannoksen on pieksämäkeläisistä yli 12-vuotiaista saanut 13 811 ja toisen annoksen 12 422 henkilöä. Kolmannen rokotuksen on saanut jo 51 henkilöä.

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan tänä vuonna kuukautta aiemmin kuin viime vuonna. Pieksämäellä influenssarokotuksia annetaan ensin riskiryhmille terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanottojen tai koronarokotuksen yhteydessä. Riskiryhmäläisille influenssarokotus on maksuton.

Riskiryhmiin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset (yli 6 kk), raskaana olevat, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat sekä varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat.

Edelleen suositellaan huolellista käsihygieniaa sekä välimatkan pitämistä. Maskia suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä sekä oman harkinnan mukaan paikoissa, joissa on paljon toisilleen vieraita henkilöitä. Rokottamattomille henkilöille maskin käyttöä suositellaan aina, kun liikutaan oman kodin ulkopuolella.

– Näillä keinoilla voidaan ehkäistä sekä koronaviruksen että tavallisten tartuntatautien tarttumista, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Myös täyden koronarokotussarjan saaneiden kannattaa hakeutua koronatestiin, mikäli on tavallisuudesta poikkeavia flunssan oireita tai maku- tai hajuaistin muutoksia.