Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestien ja -tartuntojen määrät laskussa Essoten alueella – voimassa ei ole erillistä etätyösuositusta

Koronatartuntojen määrät laskivat viime viikolla. Edeltäneellä viikolla Essoten alueella todettiin 14 tartuntaa. Tällä viikolla torstaihin mennessä on todettu yhdeksän tartuntaa, joista valtaosa Mäntyharjulla. Kaikkien tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa.

– Testausmäärät ovat myös pudonneet huomattavasti, joten voi hyvin olla, että osa tapauksista jää piiloon, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä huomauttaa.

– Kaksi kertaa rokotettujenkin on hyvä hakeutua testiin, jos heillä on poikkeavia flunssan oireita ja esimerkiksi haju- tai makuastin häiriöitä, Seppälä jatkaa.

Etelä-Savon alueellinen koronkoordinaatioryhmä totesi tällä viikolla kokouksessaan koronatilanteen stabiiliksi ja täsmensi perusvaiheen ohjeistuksessa vain sitä, että alueella ei ole voimassa erillistä etätyösuositusta.

Etelä-Savossa jo yli 77 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut täyden koronarokotesarjan, eli kaksi rokoteannosta.

Essoten perusterveydenhuollon alueella aloitetaan maksuttomat influenssarokotukset 4. lokakuuta. Perusterveydenhuollon alueeseen kuuluvat Hirvensalmen, Kangasniemen, Juvan, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan väestö.

Pieksämäki ja Joroinen toteuttavat influenssarokotukset alueidensa väestölle.