Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä tällä viikolla viisi koronatartuntaa – karanteenissa on noin 30 henkilöä

Viime tiistain jälkeen Pieksämäellä on todettu yksi uusi koronatartunta. Sairastunut henkilö on ollut jo karanteenissa, joten julkisia altistumispaikkoja ei ole.

Tällä viikolla tartuntoja on todettu yhteensä viisi ja karanteenissa on noin 30 henkilöä. Tautia on siis edelleen liikkeellä myös Pieksämäellä ja se tarttuu herkästi.

Edelleen turvaväleistä huolehtiminen, huolellinen käsihygienia sekä maskin käyttö, mikäli turvavälien pitäminen on hankalaa, ovat parhaita keinoja välttyä tartunnalta.

– Koronatestiin tulee hakeutua, mikäli on tieto altistumisesta sekä koronataudin oireita. Aikuisen täyden rokotussarjan vähintään viikko aiemmin saaneen perusterveen aikuisen ei tarvitse mennä testiin lievissä oireissa, ellei testitulosta tarvita työnantajalle. Flunssaa voi sairastaa kotona noudattaen työnantajan tai oppilaitoksen ohjeita sekä kontakteja välttäen, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Alle 12-vuotias voi pääsääntöisesti sairastaa kotona flunssaa ilman testausta, ellei ole altistunut tiettävästi koronapositiiviselle henkilölle tai perheessä ole rokottamattomia 16 vuotta täyttäneitä tai immuunipuutteisia. Lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun on selvästi paranemassa, vaikka jotain lieviä oireita, kuten pientä nuhaa ja yskää vielä olisi jäljellä. Karanteeniin ei aseteta välttämättä koko luokkaa, vaan ainoastaan tosiasiallisesti positiivisen henkilön kanssa lähikontaktissa olleet.

Pieksämäellä rokotuskattavuus on hyvällä tasolla, kaksi rokoteannosta yli 12-vuotiaista on saanut reilu 66 prosenttia väestöstä. Kolmas rokotus annetaan vakavasta immuunipuutteesta kärsiville henkilöille, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Lisäksi kolmas rokoteannos annetaan lyhyellä annosvälillä (3-5 vko) kaksi ensimmäistä rokoteannosta saaneille, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Jälkimmäinen ei koske kuitenkaan alle 30-vuotiaita miehiä.

Ajanvaraus tapahtuu joko sähköisesti verkkosivuilla tai puhelimitse numerosta 015 788 4430. Numero on auki tiistaista perjantaihin klo 9-13 ja toimii takaisin soittona. Tarkat ohjeet löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.