Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä neljä koronatartuntaa – SaPa:n pelaajia ja kaksi päiväkotiryhmää karanteeniin

Pieksämäellä on todettu tällä viikolla neljä uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnat ovat erillisiä tartuntoja. Yksi tartunta on peräisin kaupungin ulkopuolelta eikä tiedossa ole mahdollisia julkisia altistumispaikkoja. Kaksi sairastuneista on ollut jo edeltävästi karanteenissa. Neljännen tartunnan alkuperä ei ole tiedossa.

Karanteeniin on asetettu kaksi lapsiryhmää sekä hoitajia Hiekanpään päiväkodista.

Viime viikon perjantaina pelatun FC Blackbird pelin pelaajalla todettiin koronatartunta, joten myös SaPa:n pelaajia on määrätty karanteeniin. Lauantaiksi suunniteltu peli AC BARCA vastaan joudutaan siirtämään karanteenin takia.

Osa pelaajista on saanut täyden rokotussarjan, joten heitä ei määrätty karanteeniin. SaPa on tiedottanut asiasta itse Facebook-sivuillaan.

Pieksämäen kaupunki muistuttaa tiedotteessa, että tautia on edelleen liikkeellä varsin paljon ja se tarttuu helposti ihmisestä toiseen lyhyessäkin kontaktissa. Essoten alue on perustasolla, mutta suosituksia tulisi edelleen noudattaa.

Edelleen on hyvä huolehtia turvaväleistä sekä huolellisesta käsihygieniasta ja käyttää maskia, mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu. Myös koronarokotussarja on tärkeää hoitaa loppuun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta osana perusrokotussarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas rokotus suositellaan otettavaksi, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Kolmannen rokotuksen ajan voi varata joko sähköisesti tai puhelimitse. Ajanvarausohjeet löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.