Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti viikon ajan

Poliisi valvoo viikon ajan valtakunnallisesti tehostetusti turvalaitteiden käyttöä sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavia tekijöitä, kuten esimerkiksi kännykän käyttöä ajon aiakan. Tehostettu valvonta alkoi torstaina se kestää ensi keskiviikkoon, eli 22. syyskuuta saakka. Ensi tiistaina 21. syyskuuta vietetään eurooppalaista liikennekuolematonta päivää. Tavoitteena on, että vuodessa olisi edes yksi päivä, jolloin kukaan ei kuolisi Euroopan teillä. Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisien verkoston Roadpolin yhteiseurooppalaista Focus on the Road ja Safety Days -valvontateemaa.

Tarkkaamattomuusvalvonnassa valvotaan kaikkea toimintaa, mikä vaikuttaa ajon aikana keskittymiseen tai muun liikenteen havainnointiin.

– Tyypillisimmin tarkkaamattomuus johtuu puhelimen käytöstä ajon aikana. Euroopan komission arvion mukaan tarkkaamattomuus on riskitekijänä 10–30 prosentissa liikenneonnettomuuksista, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Kallio muistuttaa, että moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana eli silloin kun, ajoneuvo liikkuu, käyttää viestintävälinettä siten, että pitää niitä kädessään. Sanktio tämän säännöksen laiminlyönnistä on joko 100 euron arvoinen liikennevirhemaksu tai 12 päiväsakkoa riippuen teko-olosuhteista.

Kuluvana vuonna on määrätty turvavöiden käytön laiminlyönneistä 70 euron suuruisia liikennevirhemaksuja 3 600 kappaletta ja 4 900 kappaletta kännykän käytöstä ajon aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut