Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ari Hänninen Pieksämäeltä Essoten valtuuston puheenjohtajaksi: "Tehtävämme on ottaa vahvasti huomioon asukkaiden näkökulma"

Essoten vuorossaan kolmas valtuusto aloitti työskentelynsä tänään torstaina 16. syyskuuta ensimmäisessä uuden valtuuston kokouksessa, jossa valittiin kuntayhtymän hallitus ja tarkastuslautakunta sekä valtuuston, hallituksen ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajat. Valtuuston puheenjohtaja on pieksämäkeläinen Ari Hänninen (kok.) ja hallituksen puheenjohtaja on mikkeliläinen Arto Seppälä (sdp.).

Nyt aloittavan valtuuston toimikausi kestää Etelä-Savon hyvinvointialueen toiminnan aloittamiseen saakka, eli 31.12.2022 saakka.

– Vaikka valtuuston toimikausi on reilun vuoden mittainen, se on sitäkin merkittävämpi. Tällä ajalla alue on hitsattava yhteen ja seuraamme jatkuvasti Etelä-Savon hyvinvointialueen rakentumista. Lisäksi Essoten omaa toimintaa varten tarvitaan valtuustoa ja sen päätöksiä, Essoten valtuuston puheenjohtaja Ari Hänninen toteaa.

– Meidän tehtävämme on ottaa vahvasti huomioon asukkaiden näkökulma. Asukkaiden tulee saada lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut saumattomasti siirtymävaiheessa ja hyvinvointialueen aloitettua, Hänninen lisää.

Essoten uuden hallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä (Sdp.) nostaa puolestaan esille talouden hallinnan.

– Hallitus kantaa vastuuta ennen kaikkea kuntayhtymän taloudesta ja siirtymävaihe edellyttää hallitukselta aktiivisuutta toiminnan ja talouden hallinnassa. Lisäksi riittävän henkilöstön ja osaamisen turvaaminen hyvässä yhteistyöhengessä on tässä vaiheessa keskeinen tehtävämme, Seppälä toteaa.