Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkailta kaivataan mielipiteitä – Pieksämäen keskustan elinvoimaselvityksen kyselyyn voi vastata syyskuun loppuun

Pieksämäen keskustasta halutaan tehdä asukkaille ja vierailijoille entistä viihtyisämpi asiointipaikka ja samalla yrityksille entistäkin vetovoimaisempi ja kilpailukykyisempi kauppapaikka. Pieksämäen keskustan elinvoimaselvityksen tarkoituksena on määritellä suuntaviivat Pieksämäen keskustan kehittämiselle ja elävyyden parantamiselle.

Selvitykseen sisältyy asukkaille suunnattu kysely, jossa kaikilla pieksämäkeläisillä on mahdollisuus kertoa mielipiteensä Pieksämäen keskustan nykytilasta ja kehittämistarpeista. Kyselyyn voi vastata kaupungin verkkosivuilla syyskuun loppuun saakka.

– Kyselyn tarkoituksena on selvittää, missä pieksämäkeläiset tekevät ostoksena ja mitkä ovat syyt asioida tai jättää asioimatta Pieksämäen keskustassa, Pieksämäen elinkeinojohtaja Markus Vesterinen toteaa.

Selvityksessä kuvataan Pieksämäen kaupallisten palvelujen nykytilanne ja kehittämistarpeet, arvioidaan kysyntään perustuva kaupallisten palvelujen mitoitus toimialoittain sekä määritellään keskustan kehittämisen visio, tavoitteet ja toimenpiteet vuoteen 2030 mennessä.

Selvitykseen sisältyy myös yrittäjille suunnattu kysely, jossa yrittäjillä on mahdollisuus kertoa mielipiteensä Pieksämäen keskustan nykytilasta ja lausua näkemyksensä sen kehittämisestä.

Elinvoimaselvityksen tekijäksi on kilpailutuksen kautta valittu FCG Finnish Consulting Group Oy. Sen laatimista ohjaa kaupungin asettama työryhmä, johon kuuluvat edustajat kaupungin tekniseltä toimialalta, kaavoituspalveluista ja elinkeinopalveluista.