Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä tällä viikolla neljä uutta koronatartuntaa – koko Essoten alue siirtyi perustasolle

Pieksämäellä on tällä viikolla todettu neljä uutta koronatartuntaa. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Essoten koronanyrkki päätti tiistaina kokouksessaan, että koko Essoten alue siirtyy perustasolle, vaikka tartuntoja ilmeneekin edelleen kohtalaisen paljon.

Suosituksiin perustasolle siirtyminen ei oleellisesti vaikuta, mutta ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja ei enää rajoiteta. Edelleen suositellaan maskin käyttöä silloin kun turvavälien pitäminen on hankalaa sekä huolellista käsihygieniaa.

Koronatestauksen strategia muuttuu niin, ettei täyden rokotussarjan saaneiden perusterveiden enää tarvitse hakeutua koronatestiin, mikäli toisesta rokotuksesta on vähintään viikko, ja ellei ole tietoa altistumisesta. Flunssaoireissa voi sairastaa kotona työ- tai koulupaikan ohjeiden mukaan ja välttää kontakteja muihin ihmisiin.

– Poikkeuksena ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijät ja perussairauksia sairastavat, joiden tulee hakeutua koronatestiin kuten aiemminkin flunssassa tai koronaan viittaavissa oireissa, Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Lapsille koronatestejä tehdään edelleen, mikäli sillä on hoidollista merkitystä. Päivystyksellistä hoitoa vaativilta flunssaoireisilta koronatestaus jatkuu kuten tähänkin saakka. Kaikkia, jotka saavat tiedon altistumisesta tai altistuminen on todennäköistä, kehotetaan edelleen hakeutumaan testiin pienistäkin oireista.