Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokoteannosten väliä pudotettu kuuteen viikkoon – Pieksämäellä ensimmäisen rokotteen saanut yli 77 prosenttia

Essoten alueella on todettu keskiviikon 1.9. jälkeen kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Viikon mittaan esiin on tullut laajoja tartuntaketjuja ja koululuokka-altistumisia.

– Jäljityksemme on toiminut tehokkaasti ja tartuntaketjut näyttävät olevan hallinnassa. Valtaosa tartunnoista ilmenee rokottamattomilla tai yhden rokoteannoksen saaneilla. Silti myös kahden rokoteannoksen läpi tulee viikoittain yksittäisiä tartuntoja, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään potilasta akuutin koronataudin vuoksi. Koronanäytteenotto ja tartunnanjäljitys jatkuu vilkkaana.

Koronarokoteannosten välistä aikaa on Essotessa pudotettu kuuteen viikkoon. Tähän asti rokotusväli oli vähintään kahdeksan viikkoa.

Rokotusajan voi Pieksämäellä varata sähköisesti tai soittamalla. Myös koronatestiin kannattaa hakeutua pienistäkin oireista, sillä koronan erottaminen tavallisesta kausiflunssasta on vaikeaa vain oireiden perusteella. Ohjeet rokotus- tai testiajan varaamiseen löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.

Pieksämäen rokotuskoordinaattori Marja-Riitta Savolahti kertoo, että ensimmäisen rokotuksen Pieksämäellä on saanut 13 529 ihmistä ja tehosteannoksen 10944.

– Asukaslukuun nähden tilanne on mielestäni oikein hyvä eli koronarokotuspreosenttimme ensimmäisten annosten osalta on yli 77 prosenttia.

12–15-vuotiaista on rokotettu noin 350 eli alle puolet.

Walk in -rokotusten tarvetta pohditaan parhaillaan.

– Kartoitamme juuri rokotuskattavuutta ja tulemme tarvittaessa järjestämään niitäkin tilaisuuksia. Nyt olisi kuitenkin hyvä saada tämä kierros ensimmäisten annosten osalta loppuun.

– Ensimmäisten rokotusaikojen varaaminen on nyt hiljentynyt selvästi. Toivon, että ne jotka vielä haluavat hakea rokotteen tilaisivat ajan pikimmiten.