Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueelta löytynyt 23 tartuntaa viikonlopun ja alkuviikon aikana – Tartunnanjäljitys ja testaus sitovat valtavasti resursseja alueella

Essoten alueelta on viikonlopun ja alkuviikon aikana löytynyt yhteensä 23 koronavirustartuntaa.

Valtaosa viikonlopun tartunnoista löytyi Mikkelistä ja ne ovat aiheuttaneet paljon altistumisia päiväkodeissa ja kouluissa.

– Tartunnat painottuvat vahvasti 1–19-vuotiaiden ikäluokkaan ja heidän lähipiireihinsä sekä nuoriin rokottamattomiin aikuisiin. Altistumismäärät ovat nyt suuria harrastusten, päiväkotien ja koulujen piireissä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

– Käytännössä jäljityksessämme ja testauksessamme on nyt meneillään koko epidemian kiireisimmät ajat ja se heijastuu väistämättä viiveinä Essoten muihin palveluihin. Toivon, että jäljittäjiemme soittamiin puheluihin myös vastataan, ne tulevat usein tuntemattomista numeroista, Seppälä jatkaa.

Karanteenissa oli alkuviikolla 360 henkilöä, joista kolmasosa kertyi viikonlopun aikana.

Kahden viime päivän testimäärät yksistään Mikkelissä ovat olleet liki 800 testiä, mutta nyt ruuhka alkaa helpottaa ja vapaita aikoja löytyy netistä. Tartunnanjäljitys on kovasta kuormasta huolimatta pysynyt tilanteen tasalla.

– Tilanteen hoitaminen vaatii tällä hetkellä huomattavasti resursseja ja vaikuttaa merkittävästi Essoten palveluiden tuottamisen lisäksi kuntien talouteen. Onkin hyvin tärkeää, että valtioneuvosto pitää kiinni linjauksestaan täysimääräisistä korvauksista kunnille, muistuttaa Seppälä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää epidemiavaiheen ennallaan kiihtymisvaiheessa, joka alkoi 13. elokuuta. Myös suositukset säilyivät ennallaan.