Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten alue pysyy kiihtymisvaiheessa – Pieksämäellä yksi uusi tartunta

Pieksämäellä on eilen todettu yksi uusi koronatartunta jo karanteenissa olleella henkilöllä. Altistumisia ei ole tapahtunut karanteenista johtuen, tiedottaa Pieksämäen kaupunki.

Koko Essoten alueella on alkuviikon aikana todettu yhteensä kuusi koronavirustartuntaa. Muut tapaukset on todettu Mikkelissä ja Mäntyharjulla. Altistumisia on kuitenkin ilmennyt tartuntamääriin nähden paljon.

– Koulujen ja oppilaitosten altistumismäärät ovat työllistäneet paljon, Mäntyharjun yhtenäiskoululla ja Mikkelin lukiolla on tapahtunut altistumisia. Suuret ihmismäärät ovat tuoneet altistumisia myös julkisilla paikoilla, kuten Mikkelin Pomppumaailmassa ja Kalamarkkinoilla, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartunnanjäljitystiimi lisää Essoten nettisivuille sellaisia julkisia altistumispaikkoja, joista altistuneita ei voida henkilökohtaisesti jäljittää.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää Essoten alueen edelleen kiihtymisvaiheessa. Ohjeistukset säilyvät siis ennallaan.

– Koronanyrkkimme tarkastelee tilannetta seuraavan kerran ensi viikolla. Rokotustahdin kiihtyminen ja kansallisesti laskevat tartuntamäärät lupaavat hyvää, Seppälä jatkaa.