Viikonlopun aikana yhdeksän koronatartuntaa Essoten alueella – tartunnan saaneiden joukossa myös muutama kahdesti rokotettu

Viime perjantain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt yhdeksän uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu Mikkelissä, Pieksämäellä ja Mäntyharjulla. Mäntyharjulla on tapahtunut koulualtistus yhtenäiskoulussa, altistuneet on pääosin saatu tavoitettua. Pieksämäellä altistuminen on tapahtunut Vaalijalan Nenonpellon yksikössä.

– Altistuneiden kontaktointi on edelleen käynnissä, viikonlopun aikana määrättiin reilut sata karanteenia. Tartunnan saaneissa on rokottamattomia, kertaalleen rokotettuja ja jokunen kahdesti rokotettukin. Kahdesti rokotettukin voi infektoitua, jos altistus on tarpeeksi voimakas, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Viikonlopun aikana valitettavasti yksi koronan vuoksi sairaalahoidossa ollut potilas menehtyi.

– Sairaalahoidon tarve on pysynyt melko tasaisena muutamissa potilaissa. Sairaalahoitoon on joutunut potilaita myös nuoremmista ikäryhmistä, kertoo Seppälä.

Kotiolosuhteisiin eristettyjen sairastuneiden vointia seurataan ja tarpeen vaatiessa heidän tilanteensa arvioidaan sairaalassa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut