Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Yhdellä asukkaalla todettu tartunta Vaalijalassa – Henkilökuntaa on määrätty karanteeniin

Vaalijalan kuntayhtymän Nenonpellon yksikössä Pieksämäellä on todettu positiivinen koronatestin tulos. Tartunta on löytynyt yhdeltä yksikön asukkaalta.

Vaalijala kertoo tiedotteessa, että tartunta-altistuksen vuoksi henkilökuntaa on määrätty tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Karanteenit päättyvät elokuun lopussa. Karanteenissa on tällä hetkellä 26 ihmistä.

Julkisia altistumispaikkoja ei ole.

Korvaavaa henkilökuntaa on siirretty toisista yksiköistä ja tilanne on hallinnassa.

Pieksämäen kaupunki muistuttaa, että tartuntoja todetaan tasaisesti ja osassa altistuneita on suuriakin määriä. Koronavirus ja sen muunnokset tarttuvat helposti myös ulkona ja lyhyissäkin kontakteissa.

On tärkeää muistaa turvavälit sekä maskin käyttö, kun turvavälien pitäminen ei onnistu. Myös huolellinen käsihygienia on oleellinen osa viruksen torjuntaa ja leviämisen estämistä. Koronarokotteen teho vaikeita tautimuotoja vastaan on hyvä ja molemmat rokotteet saaneella on vähäinen riski sairastua vaikeaan tautiin.

Testiin tulee edelleen hakeutua vähäisistäkin flunssan oireista. Testiajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Lisätietoja testistä ja rokottamisesta löytyy osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.

Tällä hetkellä koronatestin puhelinajanvaraus on pahoin ruuhkautunut ja sähköisen ajanvarauksen kaikki ajat on varattu. Uusia aikoja avataan mahdollisimman pian.