Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä todettu kaksi tartuntaa – Altistumisia voinut tapahtua ravintoloissa

Pieksämäellä on tällä viikolla todettu kaksi koronatartuntaa. Toinen todettiin keskiviikkona ja toinen perjantaina.

Mahdollisten altistuneiden määrä ei ole vielä tiedossa.

Mahdollisia altistumispaikkoja ovat Hesburger maanantaina 16. elokuuta kello 11–12 ja ravintola Hilpeä Hospodar tiistaina 17. elokuuta ja keskiviikkona 18. elokuuta noin kello 11–12.

Edellä mainituissa paikoissa olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oloaan ja mahdollisia oireita ja hakeutumaan testiin vähäisistäkin oireista.

Huolellinen käsihygienia sekä turvavälit ovat ehdottoman tärkeitä viruksen leviämisen ehkäisyssä. Maskin käyttöä suositellaan vahvasti sekä sisä- että ulkotiloissa, mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu. Yleisötapahtumiin osallistumista kannattaa myös harkita tarkoin, sillä virusmuunnokset tarttuvat helposti myös ulkotiloissa.

Essoten alueella on torstain jälkeen todettu yhteensä 15 uutta positiivista koronatestien tulosta. Osassa tartunnoista jäljitys on edelleen kesken.

– Tapauksia on todettu taas paljon ja tilanne on hankaloitunut alkuviikon jälkeen. Testiin tulee hakeutua pientenkin oireiden johdosta ja kaikkiin ikäluokkiin kuuluvien, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto päätti yhteistyössä Essoten kanssa, ettei rajoituksille tai suositusten kiristämiselle ole tarvetta eikä perusteita Etelä-Savon alueella.

Testiin tulee edelleen hakeutua pienistäkin oireista ja hygieniaohjeistuksia noudattaa huolellisesti. Turvaväleistä tulee huolehtia ja käyttää maskia sekä sisä- että ulkotiloissa, mikäli turvavälien pitäminen on hankalaa.

(Juttuuun korjattu 25.8. klo 18.37, että mahdollinen altistumispaikka on Hesburger, eikä ravintola Taica)