Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten alueella yhdeksän tartuntaa – Viikonlopun tartuntaketjut saatu hallintaan

Essoten alueella on todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa. Viikonlopun ja alkuviikon aikana tartuntoja löytyi yhteensä 12.

– Iso osa tartunnoista löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen henkilöiden joukosta, joita on yli 300. Laajimmat viikonlopun tienoilla leviämään lähteneet tartuntaketjut on siis saatu hallintaan. Tartunnanjäljitys on toiminut erinomaisesti kovasta kuormituksesta huolimatta, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Sepälä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina pohtimaan suosituksia ja rajoituksia. Koronanyrkki päätti pitää nykyiset kiihtymisvaiheen suositukset voimassa.

– Aluehallintovirasto on kysynyt Essoten kantaa mahdollisista yleisötapahtumien lisärajoituksista. Kun tartuntaketjut ovat näin hyvin hallinnassa, niin uusille rajoituksille ei ole tarvetta eivätkä ne ole tartuntatautilain näkökulmasta edes mahdollisia, Seppälä kertoo.