Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | Essoten alueelle ei uusia kokoontumisrajoituksia – Vastuu tapahtumien terveysturvallisuudesta on järjestäjällä

Itä-Suomen aluehallintovirasto sai eilen 17. elokuuta illalla Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essotelta pyytämänsä arviot tartuntatautilain mukaisten rajoittamispäätösten asettamisen tarpeesta.

Aluehallintovirasto arvioi rajoitusten välttämättömyyttä ja totesi, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittaminen ei tällä hetkellä ole tartuntatautilaissa tarkoitetulla tavalla välttämätöntä Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla.

Aluehallintovirasto teki vastaavan arvion Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien osalta 17. elokuuta.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella ei tällä hetkellä ole voimassa aluehallintoviraston rajoituspäätöksiä koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kunnilla voi kuitenkin olla voimassa omia rajoituksia. Kunnat tiedottavat alueensa rajoituksista muun muassa verkkosivuillaan.

Erilaisten asiakas- ja toimitilojen käytössä on joka tapauksessa aina noudatettava tartuntatautilain (58 c §) yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka velvoittavat tiloista vastaavia toimijoita muun muassa ohjeistamaan asiakkaita, järjestämään asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljästi ja tehostamaan pintojen puhdistusta.

– Vastuu tapahtumien terveysturvallisesta järjestämisestä on tilaisuuden järjestäjällä ja käytettävistä tiloista vastaavilla, jokaisen vastuullisen käyttäytymisen merkitystä unohtamatta, korostaa aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Epidemiatilanne voi muuttua nopeasti. Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa ja arvioi tilannetta jatkuvasti. Jos epidemiatilanne jollakin alueella muuttuu ratkaisevasti, aluehallintovirasto voi nopeastikin tehdä arviointinsa pohjalta rajoituspäätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi.