Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäppilään rakennetaan taidekätköjä uudeksi retkeilykohteeksi – Taidemuotoa ei ole rajattu ennalta

Tulevan syksyn ja talven aikana Jäppilässä Pieksämäellä suunnitellaan ja rakennetaan taidekätköjä. Ideana on valmistaa taideteoksia ja piilottaa ne eri puolille Jäppilää ensi keväänä. Kätköt merkitään sähköiseen ja painettuun karttaan, joka auttaa suunnistamaan taideteosten äärelle, kertoo Jäppilän Kylät tiedotteessa.

– Kutsumme eri-ikäisiä jäppiläläisiä, vapaa-ajan asukkaita ja Jäppilän ystäviä valmistelemaan ja kätkemään taidetta. Ideana on, että teemme tämän yhdessä, taidekätköhankkeen ideoinut Netta Nyyssönen sanoo.

Taidemuotoa ei ole rajattu ennalta. Eri kätköistä voi löytyä esimerkiksi luonnon elementeistä rakennettu asetelma, miniatyyrimaalaus, mosaiikkityö tai vaikkapa sanataidetta, kuten runoja.

Tukea työskentelyyn antaa työpajoja vetävä muotoilija ja taideopettaja Susanna Tyrväinen.

Taidekätköistä tulee uusi retkeily- ja matkailukohde Jäppilään.

Työpajoja järjestetään yhteensä neljä syksyn, talven ja kevään aikana. Ensimmäinen työpaja järjestetään lauantaina 4. syyskuuta kello 12–16 Jäppilä-talolla.

Jäppilän taidekätköt -hanke saa rahoitusta Euroopan maaseuturahastosta Leader-toimintaryhmä Veej´jakaja ry:n ja Etelä-Savon ely-keskuksen kautta. Lisäksi Jäppilän Kylät ry rahoittaa osan toiminnasta.