Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essote siirtynyt kiihtymisvaiheeseen – Uusia tartuntoja vuorokaudessa 21 kappaletta

Torstaisen tiedotteen jälkeen on Essoten alueella todettu kaikkiaan 21 uutta positiivista koronatestien tulosta.

Essoten terveyspalvelujen johtaja kutsui lisääntyneiden tartuntojen johdosta koronakoordinaatioryhmän koolle. Niin sanottu koronanyrkki päätti siirtää alueen kiihtymisvaiheeseen ja tiukentaa suosituksia ja ohjeistuksia.

– Tiukennuksia suosituksiin tuli lähinnä maskin käyttöön oman pöydän ulkopuolella ravintoloissa ja turvavälien pitämiseen kaikissa lähipiirin ulkopuolisissa kohtaamisissa. Suosituksemme olivat jo ennestään pitkälti kiihtymisvaiheen mukaisia, tiivistää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Viime viikonloppuna Partaharjulla tapahtuneista kansainvälisen leirin altistumisista on todettu yksi uusi koronatartunta. Yhteensä tartuntoja on nyt todettu viisi. Tartunta on todettu Pieksämäen ulkopuolella asuvalla henkilöllä ja sillä ei ole vaikutusta karanteeneihin paikkakunnalla.

Tartuntoja löytyy nyt erityisesti joukkotapahtumissa ja ravintoloissa käyneistä sekä koululaisista ja lapsista.

– Useat tartunnat näyttävät tapahtuneen viime viikonloppuna ja niiden lähteet ovat mitä todennäköisimmin Mikkelin baareissa. Kaikkia viime viikonloppuna Bar Domissa ja ravintola Wilhelmissä lauantai iltana/yönä asioineita suositellaan käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissaan ja hakeutumaan pienestäkin oireesta koronanäytteeseen, kehottaa Seppälä.

Mikkeliläisessä Kattilansillan päiväkodissa on todettu altistuminen ja karanteeniin asetettaviin otetaan yhteyttä perjantain 13. elokuuta aikana. Myös Mikkelin lukiossa ja Launialan koulussa on tapahtunut altistumisia. Essote pyrkii tavoittamaan altistuneet viikonlopun aikana.

– Tartunnanjäljitys on nyt vielä kovin kesken ja uusia altistumisia etenkin kouluissa ja päiväkodeissa voi vielä ilmetä. Tauti etenee ja epidemia selvästi kiihtyy nyt nuorissa ikäryhmissä. Kaikkien pientenkin lasten ja nuorten tulee käydä koronatestauksessa vähäistenkin oireiden johdosta, Seppälä pyytää.