Kovina aikoina on ihmisen valittava puolensa

Kolumni

Joskus tulee elämässä vastaan tilanteita, että on niin sanotusti valittava puolensa. Tällaisen tilanteen on minulle aiheuttanut koronaviruspandemia moninaisine sivuvaikutuksineen. Ei niinkään itse tauti tai sen pelko vaan se, millaisia vaikutuksia sillä on ihmisten ajatteluun ja toimintaan valtionpäämiehiä myöten.

Joku voisi sanoa maailmankuvaani ristiriitaiseksi ja sitä se onkin. Tiedostan kirkkaasti, että tämän hyvän, turvallisen ja helpon pieksämäkeläiselämäni perusta on suhteellisen vakaassa yhteiskuntajärjestyksessä. Se ei makaa tyhjän päällä, vaan sen peruspilareita ovat tiede, demokratia ja pitkään jatkunut rauhan aika.

T iedeuskovaisuudesta ni huolimatta minussa asuu myös pieni hörhö. Olen tiettyjen omakohtaisten kokemusten valossa vakuuttunut siitä, että on olemassa jotain muutakin kuin tämä maailma. Mitä se sitten on – sitä en voi tietää, enkä usko että sitä voi tietää varmaksi kukaan. Uskon, että meditaation laajamittaisella harjoittamisella voisi olla jopa kansantaloudellisia vaikutuksia ja että ruoka maistuu paremmalta kun sen valmistaa huolella ja rakkaudella. Ja että kaikki se energia jota säteilet ulospäin, kimpoaa ennemmin tai myöhemmin takaisin ja pääset maistelemaan sen hedelmiä. Ufoja ja ufomiehiä on pakko olla olemassa, sillä ajatus siitä, että olisimme tässä mittaamattoman kokoisessa maailmankaikkeudessa yksin, on samaa luokkaa kuin se muinainen päätelmä, että maapallo on kaiken keskus ja aurinko ja tähdet kiertävät sitä kuuliaisesti. Näitä asioita en voi kovin uskottavasti todistaa, enkä edes yritä, sillä minulla ei ole tarvetta agitoida muita ihmisiä uskomaan samalla tavalla. Vastapalvelukseksi pyydän, etteivät muutkaan yritä taivutella minua uskomaan heidän laillaan.

Millä tavalla tämä liittyy koronaan ja puolien valitsemiseen? Sillä tavalla, että olen tämän hörhöyteni vuoksi lukenut paljon itseään etsivien, uushenkisyyttä harjoittavien ihmisten haastatteluja ja elämäntarinoita. Niissä toistuvat pyrkimykset terveelliseen elämään, luonnon kunnioittamiseen, mielenrauhaan ja maailmanrauhaan. Hyviä päämääriä, voiko joku vakavissaan väittää muuta? Valitettavasti näin korona-aikaan on saanut huomata, että yllättävän moni joogaguru, new age -hahmo ja luonnonmukaisen ja superterveellisen elämän puolestapuhuja on luiskahtanut salaliittoteorioiden ja rokotevastaisuuden kannalle. Suuri nollaus on tulossa, meidät sirutetaan rokotteella ja sitten heikennetään 5G-säteilyllä. Syö marjoja ja sauno kaksi kertaa päivässä, se pitää koronan loitolla. Älä luota tiedeväkeen ja eliittiin, ne huijaavat sinua!

Aina kun tällaiseen puheenvuoroon törmää, tuntuu kuin pientä sisäistä hörhöä lyötäisiin märällä rätillä naamaan. Sitä alkaa miettiä, että jos minä uskon johonkin tieteellisesti todistamattomaan asiaan, seisonko jo sen kuilun reunalla, jonne pudonneet alkavat niellä salaliittoteorioita? Järjellä ajatellen pelko on aiheeton, sillä nämä langenneet valon lähettiläät ovat kuitenkin vähemmistössä. Mutta koska aika on kova, on valittava puolensa. Mielikuvitusta stimuloivien uutisten sijasta on luotettava harmaaseen dataan, tilastoihin ja tieteeseen. Siihen, mikä on tutkitusti totta ja voi nostaa maailman taas raiteilleen. Hörhöillään sitten enemmän, kun ajat ovat taas paremmat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut