Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leiriläisiä altistunut Partaharjussa – Essoten korona-tilanne huonontunut selvästi

Essote tiedottaa alueelta löytyneen 10. elokuuta jälkeen yhteensä 13 tartuntaa.

Valtaosa tartunnoista, kaikkiaan 10, löytyi Mikkelistä. Kaksi testitulosta kirjautuu Pieksämäelle eilen ja tänään ja yksi Mäntyharjulle.

Eilen Pieksämäellä uutisoitiin mahdollisista laajoista altistumisista leirillä viikonloppuna.

Kyseessä on Partaharjussa järjestetty kansainvälinen rippikoululeiri. Leiriläisten joukosta neljällä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on ainakin 103 henkilöä. Tarkkaa kokonaismäärää altistuneista ei vielä tiedetä.

Altistuneita on leiriläisissä, heidän läheisissään, opettajissa ja muussa henkilökunnassa. Positiiviset tulokset on todettu ulkomaalaisilla henkilöillä. Valtaosa tapahtumaan osallistuneista on paikkakunnan ulkopuolelta.

Leirin järjestäjä Lasten ja nuorten keskus sai tietää asiasta Pieksämäen koronajäljityksestä tiistaiaamuna.

Terveydenhuollon kuormitus on kasvanut kovasti.

Terveysviranomaiset ovat olleet yhteydessä leiriläisten vanhempiin. Kaikille leirillä olleille suositellaan hakeutumista testiin.

Leiri järjestettiin 29.7.-7.8. välisenä aikana. Leirillä oli 67 rippikoululaista ja 12 isosta. Osallistujia oli 20 maasta.

Karanteenityöryhmä päätti tänään kokouksessaan asettaa kaikki altistuneet pieksämäkeläiset karanteeniin. Karanteeniin on määrätty 16 henkilöä, näistä altistumisista ei ole tullut Pieksämäelle yhtään todettua koronavirustartuntaa. Muut altistuneet ovat kotoisin muualta kuin Pieksämäeltä.

Selvitystyö jatkuu edelleen ja lisätietoja tiedotetaan tarpeen mukaan.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että pienistäkin oireista tulee hakeutua koronatestiin ja jäädä omaehtoiseen karanteeniin odottamaan testitulosta. Huolellisella käsihygienialla, turvaväleillä ja maskin käytöllä voidaan vaikuttaa viruksen leviämiseen, joten niistä tulee nyt huolehtia erityisen hyvin. Myös sosiaalisia kontakteja kannattaa nyt vähentää.

Lähes 200 henkilöä on asetettu Essoten alueella viime päivinä karanteeniin suurista joukkoaltistuksista, joita on tullut mm. aikuisten joukkueurheilusta ja työpaikkojen kokouksista. Myös sellaisia yksittäisiä jatkotartuntoja on löytynyt, joiden lähde on todennäköisesti Puumalassa vietetyistä Siltakemmakoista ja Mikkelin ravintoloiden yöelämästä viime viikolta.

– Terveydenhuollon kuormitus on kasvanut kovasti. Tartunnanjäljityksessä ollaan jo kovilla ja myös sairaalahoidossa ja tehohoidossa olevien potilaiden takia joudutaan kiireettömiä aikoja perumaan ja siirtämään terveydenhuoltohenkilöstöä koronatilanteen hoitoon, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronakoordinaatioryhmän kutsuminen koolle on Seppälän mukaan harkinnassa. Niin sanottu koronanyrkki kokoontui viimeksi tiistaina 10. elokuuta ja päätti pitää alueen suositukset ennallaan.

– Kyseessä on vielä yksittäisen päivän suuri tapausmäärä. Kyse voi vielä olla osin sattumaa ja liittyä vain viime viikonloppuun. Jos tapausmäärät nousevat näihin lukuihin jatkossakin ja altistuneiden määrät ovat tällaisia, tulee alueen tilaa arvioida koronakoordinaatioryhmässä, Seppälä sanoo.